Yin-Yoga

roze lotusbloem

“The only way out is (Y)in” (Maud van Zandvoort)


Na meer dan tien jaar Asthangha practice ontdekte ik de kracht van YinYoga. Deze stille yoga vorm genas een chronisch rugprobleem en herstelde een kapotte knie. Tegelijk hielp Yin me om te centeren en stilte en rust te vinden in de dynamiek van deze drukke wereld.   Graag deel ik met jouw mijn passie en liefde voor Yin!

Masterclass YinYoga: Maandelijks

Wekelijks: Yinyoga op maandag: Relax after work (17u30 – 18u45)

Locatie De Stal – Genneperparken (EIndhoven)


YIN is een stille yogavorm waarbij houdingen gedurende drie tot vijf minuten worden aangehouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met passieve poses (dus zonder actieve spierspanning) die meestal zittend of liggend worden uitgevoerd. De combinatie van langdurende stretch en stilte maakt YIN een rustgevende maar tevens een intensieve yogavorm.

Wat levert het je op?

Voor jouw lijf :

Doordat je lang in dezelfde houding blijft, wordt het bindweefsel (*) gerekt en gehydrateerd met als gevolg dat er ruimte ontstaat in de botten, gewrichten, pezen en banden. Om deze elastisch en beschermd te houden, is YinYoga een must. Ook is het een goede aanvulling op krachtsport, waarbij vooral spierkracht wordt aangesproken. Door het trainen van spieren te combineren met een diepe stretch, word je sterker en behoud je jouw flexibiliteit. (*) Bindweefsel ondersteunt, verbindt en beschermt de organen en geeft het lichaam struktuur. Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel.

Voor jouw energie:

YinYoga stimuleert de levensergie (Chi, Prana, Ki) die via de meridianen in het lichaam stroomt. Meridianen zijn smalle energiebanen die met elkaar verbonden zijn dmv het bindweefsel. De prana die via deze meridianen door het lichaam stroomt, voedt organen, het immuunsysteem en herstelt de geestelijke balans.

Voor jouw denken, jouw emoties, jouw persoonlijke groei:

Door langere tijd aandachtig en mindful in de houding te blijven, ontstaat er ruimte voor innerlijke focus en verstilling van de geest.   Je leert te oberserven wat er precies op emotioneel, mentaal of fysiek niveau gebeurt, zonder te hoeven reageren. YinYoga is een tegenhanger van de snelle en met talloze prikkels gepaard gaande dagelijkse dag. 

Groepslessen :

De YinYoga klas heeft maximaal 10-12 deelnemers, opdat er optimale aandacht beschikbaar is voor jouw lichaam, jouw energie en jouw meditatie practice.

Prive Lessen:

Privé-yoga sessies gaan allemaal over jou en jouw specifieke behoeften, vragen en doelen. Door een-op-één te werken, ontvang je gepersonaliseerde instructies en word je begeleid door sequenties die veilig en effectief zijn voor jouw lichaam. Of je nu een ervaren beoefenaar bent die wil verdiepen, een nieuwe student die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van een yoga practice of gewoon iemand die meer persoonlijke aanpassingen en instructies wenst; privé sessies zijn een perfecte manier om je geest, lichaam en ziel te voeden.

Contact
Linda de Smedt
vuurcoaching@gmail.com of 00 31 (0)6 – 280 71 696