Therapie voor maagden

vlinder

“What you seek, is seeking you” (Rumi)


Psycho-sexuele ontwikkeling voor  maagden en onervaren mannen en vrouwen.   Behandeling sexuele trauma’s gepaard met geremdheid en onzekerheid door toepassing  van :
A. Basisprincipe
B. Driestappenplan

A. Het basisprincipe:

Ontspannen in vrouwelijke energie.  (dit geldt ook voor vrouwen!).  Veiligheid en geborgenheid zijn de basisvoorwaarden voor elke ontmoeting tussen een man en een vrouw.  Het vrouwelijke is omarmend in al zijn aspecten: geestelijk, maar ook lichamelijk.
In deze toestand neemt de oer-mannelijke intelligentie het proces over, het intrinsiek weten vanuit het lichaam openbaart zich  en alles gaat vanzelf.

Er is geen ‘Probleem’ –  er is niks ‘ Mis’ . De jarenlange onthouding van fysieke liefde leidt vaak tot de overtuiging dat er iets verkeerds  is en er tevens een ‘achterstand’ is opgebouwd ten aanzien van leeftijdsgenoten;  een achterstand die niet te overbruggen valt en waardoor de overtuiging  dat je niet compleet bent, diep ingrijpt in de persoonlijkheid.
Het is belangrijk de mind van deze mentale overtuiging te  ‘bevrijden’ door middel van effectieve en doelgerichte informatie over hoe het  mannelijke en vrouwelijke lichaam  in elkaar zit,  wat sex wel en niet  is en  jouw pschyo-sexuele ontwikkeling grondig te herkaderen.

B .Vierstappenplan: Intake – Coaching – Beleving – Nazorg

1. Intake
Zorgvuldige analyse van de problematiek, bespreken (eventuele) trauma’s of misbruik, trajectvoorstel.

2. Coaching

Mentaal/Emotioneel:  Jouw gedachten de baas zijn, en niet-ondersteunende patronen loslaten met vergevingsgezindheid  en vastberadenheid.  We onderzoeken automatische reactiepatronen en de connectie tussen denken en voelen. (verslavingen (oa porno), trauma,  agressiviteit).  Het werkelijke probleem is niet het tekort aan ‘technische’ aspecten om  een vrouw te beminnen, maar om wezenlijk te ontspannen in haar vrouwelijke energie.
Het oordeel weghalen over het maagd-zijn.  Er is geen ‘achterstand’.

Systemisch:  Welke impact heeft omgeving (familie, vrienden, werk) op jouw problematiek en vica-versa.  De schaamte over het maagd zijn duwt de man-vrouw in een isolement.  Het ‘geheim’ moet bewaakt worden uit angst voor sociale uitsluiting.  De enige manier om deze impasse te doorbreken is transparant en eerlijk worden.

Fysiek:  Is jouw lichaam ondersteunend  of heeft het te veel aandacht nodig (door b.v. kwalen, pijntjes, lage energie)?  Thema’s die we gaan onderzoeken zijn o.a.gezonde voeding, ontspanning, stressfactoren, uiterlijk, kleding etc.

Spiritueel:  Seksualiteit  en zingeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Anders blijft sex  aan de oppervlakte en louter een beweging van het lijf, in plaats van een complete en vervullende beleving van liefde en samensmelting.  Meditatie wordt onderdeel van het proces, alsook het kijken naar diepere levensvragen zoals: Wie ben ik, Wat is liefde, Wat is de zin van mijn leven?

3. Implementatie in het dagdagelijkse leven
Na de afronding van het traject begint het ‘echte’ werk.  Hoe sta je in de wereld nu je oude overtuigingen hebt losgelaten, en fysiek klaar bent om te verbinden met een partner?  We helpen je met internet dating of met een natraject waarin je leert om jouw liefdes-en intimiteitsleven opnieuw vorm te geven. Indien nodig stellen we je voor aan een partner.

 

Contact
Linda de Smedt
vuurcoaching@gmail.com of 00 31 (0)6 – 280 71 696